Kinder-manueeltherapie bij kinderen
Wanneer een kind als zuigeling een voorkeurshouding heeft gehad welke niet is behandeld kan hij op latere leeftijd klachten ontwikkelen. Het kan lijken of het vanzelf is overgegaan. Echter heeft hij een manier ontwikkeld om ermee om te gaan en is het onderliggende probleem blijven bestaan. Deze bewegingsbeperking van de nekgewrichten kan op den duur tot verschillende problemen leiden:
- Niet even ver over de schouder links en rechts kijken
- Kind wil niet (goed) kruipen
- Grove en fijne motoriek ontwikkelt matig
- Evenwichtsproblemen
- Onnodig struikelen
- Vertraagde spraak- taalontwikkeling
- Schoolhoofdpijn
- Slechte concentratie
- Snel een opdracht vergeten
- Teruglopende leerprestaties
- Prikkelbaarheid
- Vermoeidheid
Belangrijk is je te realiseren dat dit alleen voorkomt bij een kind ouder dan 2 jaar die als baby een voorkeurshouding heeft gehad en niet behandeld is!
Behandeltraject
De kinder-manueeltherapeut onderzoekt uw kind en bekijkt of er bewegingsbeperkingen van een gewricht zijn. Als die gevonden worden, worden ze opgeheven door milde mobilisatie technieken toe te passen op het gewricht. Door het geblokkeerde gewricht los te maken geef je het kind de volledige bewegingsmogelijkheid in de nek of rug terug. Deze bewegingsmogelijkheid is de voorwaarde tot beter bewegen en ontwikkelen.
Bij een kind wordt niet gemanipuleerd ("kraken" in de volksmond). De bouw van de gewrichten is nog niet zoals bij volwassenen daarom wordt deze techniek niet toegepast.
Vergoeding
Kinder-manueeltherapie bij baby's en kinderen tot 18 jaar wordt vergoed door de zorgverzekeraar en valt onder de vergoeding fysiotherapie. Dus 18 behandelingen uit de basisverzekering en daarna uit de aanvullende verzekering. Je hebt geen verwijzing nodig.
Aanmelden
Sandra van Velthoven is de kinder-manueeltherapeut in onze praktijk. Als u een afspraak wilt maken of vragen heeft, neem dan contact op met onze praktijk.
Kijk voor meer informatie op onze website: www.fysiotherapieschaijk.nl